Ukkepuk Meubels BV

5 goede planten voor een gezonde kinderkamer

5 goede planten voor een gezonde kinderkamer

- By Rachel - 

We hangen ons hele huis vol planten; hartstikke gezond want ze zuiveren lucht. Maar vaak vergeten we de baby- of kinderkamer. Zonde! Want je kleine wordt net zo blij van meer groen én frisse lucht. Onze blogster Rachel van de Pol geeft tips welke planten extra luchtzuiverend werken.

Tot zes jaar geleden hield ik nog geen cactus in leven. Tot de urban jungle trend explodeerde en ieder woontijdschrift vol stond met groen. Ik werd zo relaxed van die plaatjes. Dat wilde ik ook! Toen ben ik me meer gaan verdiepen in de verzorging van planten en ging ik uitzoeken waarom ik zo blij word van groen om me heen. Uiteraard zit hier weer een oermens-theorie achter. We leven als mens nog helemaal niet zo lang in een stadse omgeving. Ons hele gestel is nog ingesteld op natuur.

Geen wonder dat planten en bloemen een positief effect op ons humeur en fysieke gesteldheid hebben. Het gaat zelfs zo ver dat mensen in het ziekenhuis sneller herstellen en minder pijnstillers nodig hebben, wanneer ze uitkijken op groen.

Deze positieve effecten gelden net zo goed voor onze kinderen. Toch zie ik zelden een babykamer of kinderkamer volhangen met planten. Tijd om daar verandering in te brengen!

Deze vijf planten zetten -in tegenstelling tot de meeste planten- ‘s nachts koolstofdioxide om in zuurstof en zijn de grootste nachtmerrie voor schadelijke stoffen, zodat je kleine met een fris hoofd wakker wordt. Zet of hang ze op een plek waar je ukkepuk niet bij kan.

 1. Aloë vera
  Deze tropische vetplant plant is een echte duizendpoot. De aloë vera-plant helpt bij tal van huidproblemen, maar hij verwijdert ook nog eens chemische stoffen uit de lucht.
 2. Oranje gerbera
  Deze vrolijke bloemen fleuren niet alleen de kinderkamer op, maar zorgen ook nog eens voor een goede luchtvochtigheidsgraad!
 3. Sansevieria
  Knappe jongen die de sansevieria kapot krijgt. Deze kamerplant draagt bij aan een regelmatige ademhaling, een gezond immuunsysteem en zou zelfs hoofdpijn verminderen. 
 4. Goudpalm
  Zet deze palmsoort in de kinderkamer voor een vrolijke jungle-sfeer! De goudpalm zorgt voor schone lucht en een goede luchtvochtigheid. Tip: wees zuinig met water. .   
 5. Orchidee
  Hang een paar orchideeën boven de goudpalm, zet er orang-oetanknuffel bij en de tropische sfeer is compleet! Orchideeën zijn gespecialiseerd in het opruimen van de giftige stof xyleen, een oplosmiddel voor lak en rubber. Xyleen wordt verwerkt in allerlei producten die we in huis hebben.