Ukkepuk Meubels BV

5 duurzame stylingtips van Ukkepuk voor de kinderkamer

5 duurzame stylingtips van Ukkepuk voor de kinderkamer

By Rachel - Hoe richt je de kinderkamer of babykamer zo in, dat het niet te veel ten koste gaat van de natuur, dieren en mensen? Onze blogster Rachel van de Pol deelt haar beste tips!


In de afgelopen zes jaar ben ik steeds een beetje duurzamer gaan leven. Zo shop ik kleding vaak tweedehands of alleen bij duurzame merken. En in kringloopwinkels ga ik op zoek naar vondsten voor het huis. Maar onze dochter brengt mijn milieuvriendelijke levensstijl toch af en toe aan het wankelen. Soms is het zo makkelijk om online snel alles bij elkaar te sprokkelen wat je nodig hebt. Helemaal als het er ook nog eens heel schattig en mooi uitziet. Ik ga dus ook zeker niet met een vingertje wijzen en zeggen dat je dat niet moet doen. Maar wellicht helpen deze vijf tips om de babykamer of kinderkamer iets milieuvriendelijker in te richten! Want, ieder stapje telt!

 Alle kindermeubels van Ukkepuk zijn zo ontworpen en gebouwd dat ze van generatie op generatie mee kunnen! Sommige kindermeubels worden gemaakt op bestelling. Dit duurt misschien ietsje langer, maar het is wel zo milieuvriendelijk. Zo maken we alleen wat nodig is! Bekijk hier al onze collecties.

  1. Maak een moodboard van je ideale kinderkamer
   Door goed voor ogen te hebben wat voor stijl je in de kinderkamer wilt, voorkom je impulsaankopen en kun je gericht zoeken naar wat je echt nodig hebt. Je kunt zelfs een kleurenschema maken voor de basis van de kinderkamer, bijvoorbeeld: okergeel, bruin, beige en wit. Zo kun je nog specifieker zoeken naar de gewenste prent, knuffel, kledingkast of wandhaak.
  2. Ga voor spullen die lang meegaan
   Als je een bedje of commode koopt, kies dan voor stevige kindermeubels die lang meegaan van merken die verantwoord produceren. Solide kindermeubels hebben na hun leven bij jou nog waarde. Zo kun je ze bijvoorbeeld doorverkopen of doorgeven aan vrienden of familieleden. Leuk voor je portemonnee en het milieu.
  3. Word een Sherlock Holmes op Marktplaats
   Ik kan echt genieten van het speuren op Marktplaats, vintage markten of kringloopwinkels. Zo vond ik laatst op de markt van Notting Hill (Londen) een hele mooie prent van Pooh Bear uit 1940 voor 10 pond! Zo vind je unieke items die hartstikke duurzaam zijn, want er zijn immers geen nieuwe grondstoffen of vervoersstromen voor nodig (behalve als je een halve dag gaat rijden om een krukje bij iemand op te halen).
  4. Volg duurzame merken en/of moeders
   Soms vergeet je gewoon dat er genoeg duurzame merken zijn die ook kindermeubels, accessoires en speelgoed verkopen. Door ze te volgen op Instagram, Facebook of Pinterest, denk je eerder aan een duurzame optie als je iets nodig hebt. Ook andere moeders die duurzame lifestyle-inspiratie geven zijn leuk om te volgen, bijvoorbeeld @ninapierson of @duurzamekinderkamerstylist.
  5. Probeer vooruit te denken
   Dit klinkt als een hele suffe tip, maar ik kies snel voor iets makkelijks en minder duurzaams als ik in tijdnood zit. Bij Bol.com is alles de volgende dag in huis. Wil ik het iets milieuvriendelijker doen, dan heb ik gemiddeld meer tijd nodig om een duurzame of tweedehands optie uit te zoeken. En bij kleinere zaken is de bezorgtijd gemiddeld iets langer. Kortom: groen stylen is vooruitzien;)