Ukkepuk Meubels BV

5 tips om mooie foto’s met de telefoon te maken van je Ukkepuk

5 tips om mooie foto’s met de telefoon te maken van je Ukkepuk

By Eline Creations - Wil jij ook mooie foto’s maken, geschikt voor social media zoals Facebook of Instagram? Eline Creations geeft Ukkepuk Meubels een aantal belangrijke tips cadeau! 

Als professioneel fotograaf krijg ik vaak de vraag wat het geheim is om kinderen mooi op de foto te zetten. Jij wilt naast een professionele fotoshoot, ook zelf mooie foto’s maken van je kleintje! Ik leg dan meestal uit dat de kwaliteit van een met de telefoon gemaakte foto vaak niet goed genoeg is voor een haarscherpe print, maar dat je wel prachtige foto’s kan maken die perfect zijn voor social media! De mogelijkheden zijn eindeloos en ook het bewerken achteraf is tegenwoordig eenvoudig toe te passen. Om een mooi eindresultaat te behalen geef ik je graag een aantal belangrijke tips mee.

1. Goed voorbereid
Een goed begin is het halve werk. Het klinkt misschien suf, maar het is echt waar ;-) Als jij klaar bent en alles op orde hebt zal je dat ook uitstralen naar de kleine. Zorg ervoor dat je alle props binnen handbereik hebt liggen. Denk hierbij aan extra dekens, mandjes, een warme kruik of een knuffel. Voor baby’s is het belangrijk om de ruimte lekker warm te maken. Wil je de verwarming liever niet te hoog zetten? Leg dan vooraf een warme kruik op de plek waar je kindje komt te liggen. Ook helpt het om te voeden net voordat je start met fotograferen, zodat de baby heerlijk in slaap valt.

2. Op zoek naar mooi zacht daglicht
Het wordt soms onderschat, maar het licht is bijna het allerbelangrijkste tijdens het fotograferen! Zorg voor een lichte ruimte, bij voorkeur een ruimte met een groot raam. Het raam wordt namelijk je belangrijkste lichtbron. Schijnt de zon fel naar binnen? Kies dan een andere ruimte of hang een wit laken voor het raam zodat het licht niet direct op de huid van je kindje schijnt. Diffuus licht is het mooiste licht omdat het zacht is. Het zorgt voor zachte schaduwen en een mooie zacht huidje op de foto.

3. Scherptediepte
Wil je het beeld spannender maken? Gebruik dan meer scherptediepte in je beeld. Zorg in de setting voor een mooie achtergrond en plaatst je kindje op de voorgrond. Neem daarna niet teveel afstand en stel scherp op je kindje. Je zult zien dat de achtergrond onscherper en dus mooi wazig wordt!

4. Beweging en geen gene ;-)
Het geheime wapen…blijf in beweging! Naast het feit dat het goed is voor je lijf, ontdek je vanzelf verrassende en vernieuwende composities. Probeer bijvoorbeeld eens op ooghoogte te komen van je kindje, ga iets uit het midden staan of pak een trapje. Kijkt je kindje steeds een andere kant uit of is het lastig de aandacht te trekken? Maak dan eens een dansje, trek een gek gezicht of zet iets leuks op je hoofd. Dus eigenlijk naast beweging…heb vooral geen gene. Met deze tip heb je de regie veel meer in eigen hand en maak je ook nog eens een hoop lol!

5. Nabewerking met een goede app
Yes, de foto is gelukt en je Ukkepuk staat er goed op! Het nabewerking van je met trots gemaakte foto is tegenwoordig niet meer weg te denken. Op telefoons komen steeds meer opties voor het nog mooier maken van jouw foto. Misschien wil je toch nog een kleine bewerking, mag de foto toch iets lichter zijn of wil je de schaduwen net iets zachter maken. Ook zijn er verschillende filters die je over de foto kunt plaatsen vanuit je telefoon of op Instagram en zijn er verschillende apps die je kunnen helpen om de foto’s net iets frisser te maken. Ontdek bijvoorbeeld de gratis apps: Afterlight of Pixlr.

Let er wel op dat je niet doorslaat in het bewerken. De meest geslaagde foto’s zijn helder en hebben een natuurlijke look en feel. Bewaar het origineel als je niet zeker bent van je nabewerking.

En dan de laatste en niet te vergeten tip; heb geduld!! Je geduld zal worden beloond met mooie lachjes, ondeugende trekjes en spontaniteit. Geniet van deze momenten en leg ze vast in een bijzonder beeld. Heel veel plezier met het fotograferen van je kleintje!

Hebben deze tips geholpen en wil je een foto van je Ukkepuk met ons delen? Tag me dan in je nieuwe post. Wij zijn heel benieuwd naar jouw resultaat! 


Eline Creations | @eline.creations @ukkepukmeubels