Ukkepuk Meubels BV

#Blijfthuis! Maar hoe houd je het leuk?

#Blijfthuis! Maar hoe houd je het leuk?

In deze onwerkelijke tijd van de Corona crisis zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Voor het goede doel blijven we allemaal thuis. Het ene kind ervaart het als een vakantie, het andere kind verveelt zich misschien rot. En jij als ouder? Hoe red je het zelf allemaal? Home schooling van misschien wel meerdere kinderen en wellicht ook nog zelf werken? 

Gelukkig is het lente en kunnen we in en om het huis genieten van het mooie weer. Maar een paar tips zijn altijd handig. Ook als je niet zo groot woont en misschien geen buiten hebt. Hopelijk staan deze tips garant voor uren speelplezier voor jouw kind(eren)!

Maak je eigen tipitent
Met een tipitent kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten. Zo kunnen ze ‘vakantietje spelen’ of zich even lekker terugtrekken met een boek. Deze kan zowel binnen als buiten gebruikt worden (mits het droog is). Je eigen tent in een paar stappen
Je kunt vrij eenvoudig zelf een tent maken. Het enige dat je nodig hebt zijn wat stokken, een groot stuk stof, naaigaren en een schaar.

Kijk op https://www.eigenhuisentuin.nl/doehetzelf/zelfmaakideeen/diy-tipi-tent-zelf-eenvoudig-maken hoe je dit stap voor stap doet.

Accessoires
Laat je kind van de tent z’n eigen domein maken. Ze kunnen het van binnen aankleden tot een echte leef plek waar ze ‘wonen’. Ze kunnen het inrichten met slingers, kussens, dekens of wat ze ook verzinnen. Picknicken in of voor de tent is al een feestje.

Dierentuin
Bij google hebben ze een grappige functie gemaakt waarbij kinderen (en volwassenen ;-)) veel plezier mee hebben. Je kunt daar dieren in 3D laten verschijnen in een foto. Net echt! Ga daarvoor naar google op je telefoon of tablet. Zoek bijvoorbeeld ‘leeuw’. Zodra deze zoekopdracht gedaan is, scroll je naar beneden en druk je op de knop ‘View in 3D’. Volg verder de instructies op. Kinderen kunnen daarmee hun eigen safaripark maken, rondom hun tipi, spannend! 

Fantasie
Kinderlijke fantasie is eigenlijk nog de beste fantasie. Geef ze een tent, of laat hen er zelf een bouwen, en de rest gaat vanzelf! Zo is de tent opeens een winkel, school of museum en hebben ze een nieuw spel verzonnen. Het enige dat ze nodig hebben van de ouders is een beetje ruimte en vrijheid om hun gang te gaan. Tot op zekere hoogte natuurlijk.