Ukkepuk Meubels BV

Commode kopen? 5 dingen waar je op moet letten

Commode kopen? 5 dingen waar je op moet letten

By Rachel - Luier na luier, romper na vieze romper; aan de commode breng je meer tijd door dan je lief is. Zorg daarom dat je aan een commode staat waar je blij mee bent. Onze blogster Rachel geeft tips!

Voordat je ouder wordt, kun je je bepaalde dingen gewoon niet voorstellen. Dat enorme hoezee-gevoel bij het eerste lachje, dat je op een app gaat checken of je met je linker- of rechterborst moet voeden of dat je nog een prima dag kan hebben met vier uur slaap.          

Ik had ook niet bedacht hoeveel tijd ik door zou brengen met de commode. Als er weer eens een darmvirus op de kinderopvang heerst of ze tandjes krijgt of beide, lijkt het of ik alleen maar aan het verschonen en wassen ben. Daarom is het wel zo fijn dat je een commode hebt, waar je genoeg ruimte hebt, alles snel binnen handbereik hebt en dat die er nog een beetje leuk uitziet! Daarom 5 tips voor de aanschaf van een commode:

De Dutch Design commodes van Ukkepuk bieden alle ruimte om je kleintje te verschonen en aan te kleden. We maken onze commodes van stevige duurzame materialen, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Met ons universele opzetstuk is het mogelijk je kind van voren te verschonen. Bekijk al onze commodes hier.

commode vrolijk

  1. Zorg voor voldoende ruimte
    Kies voor een commode waarvan het blad genoeg ruimte biedt voor een aankleedkussen, kleertjes en verzorgingsproducten. Dit komt neer op een minimale breedte en diepte van 75x60 cm, maar liever iets ruimer. Ik heb zelf aan de wandkapstok boven de commode een stoffen mandje hangen met alle verzorgingsproducten binnen handbereik. Heel handig!
    Natuurlijk kun je ook een tafel als commode gebruiken. Ik vind het zelf wel heel prettig (en veilig) om de kleertjes in kast onder het werkblad bij de hand te hebben. 
  2. Juiste hoogte
    Test of je lekker staat bij de commode en of je voeten eronder kunnen. Als je bij iedere luier of verkleedpartij als een Quasimodo voorovergebogen staat, gaat dat snel ten koste van je rug en humeur. De gemiddelde werkhoogte van een commode is tussen de 90 en 105 cm. Bij Ukkepuk is maatwerk mogelijk, mocht je een commode nodig hebben die perfect aansluit bij jouw lengte. 
  3. Stevig en stabiel
    Dit is een logische tip, maar toch kan ik ‘m niet weglaten. Zorg dat de commode tegen een stootje kan en stabiel staat. Dat werkt wel zo fijn en veilig. 
  4. Kies voor iets wat je mooi vindt
    Dit klinkt als een enorme inkopper, maar zo’n commode staat er wel even. En het oog wil ook wat. Als je niet blij bent met het design, ga je je daar op een gegeven moment toch aan storen. Heb je een babykamer met veel vintage-elementen of juist een stoere industriële sfeer? Laat de commode hierbij aansluiten. Dat maakt het verschonen van die 866ste luier nét iets leuker.
  5. Aankleden en verschonen, zijwaarts of van voren
    Je zult jezelf een manier aanleren om je kleintje te wassen en verschonen. Dat kan heel goed zijwaarts op het dek van de commode. Het kan ook van voren, je hebt hierdoor direct contact met je kleintje, kan in de ogen kijken en hebt goed zicht op wat je aan het doen bent. Daarvoor is een aankleedkussenpaneel wellicht een handige optie. Deze ‘verdiept’ je commode oppervlak voor het kussen én je hebt nog voldoende aflegruimte naast dit paneel. Let er dan wel op dat deze goed wordt vastgezet.