Ukkepuk Meubels BV

De leukste ideeën voor een hoogslaper!

De leukste ideeën voor een hoogslaper!

By Eliane - “Mamaaaaaa, ik wil een nieuw bed!”  ;-)  Ja, het is zover. Jouw kleintje is ineens niet zo klein meer en dus toe aan een nieuw bed. Een hoogslaper of een stapelbed is al een aantal keer door je gedachte gegaan. Maar wat kies je dan uiteindelijk? Ukkepuk komt met de beste suggesties.

Gemak
Een hoogslaper is voor kinderen sowieso een feest! Even terugtrekken in hun eigen domein en lekker spelen met de racebaan, verkleden of een boekje lezen. Maar het is ook praktisch. Als je bijvoorbeeld een wat kleinere kamer hebt, is het juist handig om een hoogslaper te plaatsen zodat je onder het bed nog ruimte over hebt. Een bureautje of een kastje is er dan nog gemakkelijk onder te plaatsen.  

Logeetje? 
Een stapelbed is ook handig, op die manier heb je altijd plaats voor een logeetje. Of misschien verwacht je nog een kleintje en wil je de andere twee kids gezellig bij elkaar op de kamer laten slapen. Bekijk hier ook onze commodes voor op de babykamer. 

stapelbed

Solide én veilig
Een hoogslaper of stapelbed moet absoluut solide zijn qua constructie. Het is hoger dan een normaal bed dus het moet een goede opstaande rand hebben zodat je kind er niet uit valt. Het mag ook niet wiebelen. Bij Ukkepuk staat een veilig design altijd voorop en wordt er rekening gehouden met de Europese Veiligheidsnormen.

Meten is weten 
Het klinkt logisch, maar meet wel van te voren even de kamer op om te kijken of het allemaal goed past. Er moet bijvoorbeeld nog genoeg ruimte zitten tussen het bed en het plafond voor voldoende beweegruimte. De hoogslaper en het stapelbed van Ukkepuk hebben een hoogte van 185 cm, zijn 208 centimeter breed en 135 centimeter diep (van voorzijde trap tot achterzijde bed). De matrasmaat is 90x200 cm (welke je meteen mee kunt bestellen) en het toe te passen dekbed heeft een formaat van 140x200 cm. 

Vanaf welke leeftijd? 
Wij zeggen altijd dat je het beste in een hoogslaper of een stapelbed kunt slapen als je kind in groep 3 zit, dus vanaf 6 jaar ongeveer. 

We hopen dat we je hiermee voldoende tips hebben kunnen geven. En als je vragen hebt, kun je ons altijd even bellen of een berichtje sturen via de chat. 

hoogslaper