Ukkepuk Meubels BV

De trendkleur van het jaar!

De trendkleur van het jaar!

By Paul - Als je het even niet meer weet welke kleur je de kinderkamer (dit jaar) wilt geven, laat je dan eens inspireren door merken als Histor, Flexa of Pantone. Ieder jaar brengen zij een trendkleur op de markt. Maar hoe en waarmee combineer je deze het best?

Histor:
Het verfmerk Histor heeft dit jaar gekozen voor ‘Chinese Porcelain’. Het is een diepe, krachtige blauwtint met associaties naar balans en stilte, die je ook terugvindt in de natuur. De kleur is een mix van kobalt- en inktblauw.
Hij past goed bij een stoere jongenskamer en is goed te combineren met witte meubels. Maar ook een grijze tint (bijvoorbeeld RAL-kleurcode 7036) past hier prima bij. Met de juiste kleurcombinatie kun je ook een mooie meisjeskamer creëren. Denk hierbij aan pasteltinten in roze en oranje, gemixt met natuurlijk hout en rotan.
Histor trendkleur chinese blue
Flexa:
Bij Flexa hebben ze gekozen voor de kleur ‘Tranquil Dawn’. Deze kleur verwijst naar de dageraad. Het is een veelzijdige, universele kleur, waardoor je veel kunt combineren met verschillende materialen. De kleur zit tussen groen, blauw en grijs in. Dat past dan weer perfect bij felgeel en groen- en aardse tinten. Een goede basis, die je zowel voor jongens- als meisjeskamers kunt gebruiken.
Trendkleur tranquil green - flexa
Pantone:
Het wereldbekende Pantone kiest in 2020 ook voor blauw. De kleur ‘Classic Blue’ (19-4052) kan goed worden gecombineerd met andere kleuren.
Hij past bijvoorbeeld goed bij minimalistische decoratie in beige, grijs en wit. Maar ook opvallende kleuren, zoals kaki, goud en bordeaux, samen met mosterdgeel, vormen een prachtige combinatie.

Waar combineer je mee:
Alle bovenstaande kleuren kun je goed combineren met natuurlijke materialen. Rotan, hout en lichte stoffen: het matcht allemaal. Zoek daar wat rustige accessoires bij en je trekt gelijk alle kleuren in de baby- of kinderkamer naar elkaar toe. Zo wordt de ruimte één geheel én een oase van rust voor je baby of kind.sfeerbeeld trendkleuren Ukkepuk