Ukkepuk Meubels BV

Dekens, dekbedden en hoeslakens, wat een keuze!

Dekens, dekbedden en hoeslakens, wat een keuze!

By Eliane - Het is nogal een gepuzzel: welke deken hoort nu bij welk bed en wat voor hoeslakens heb je nodig? Waar heeft jouw kindje behoefte aan en waar voelt hij of zij zich het lekkerst bij? Ukkepuk heeft alles even op een rijtje gezet.

Van ledikant naar peuterbed
Bij een ledikantje is het nog niet zo ingewikkeld, je baby ligt heerlijk in een slaapzakje of onder een klein dekentje. Een kussen is ook zeker nog niet nodig. Maar als je kindje over gaat naar een peuterbed dan is het tijd om over te stappen naar een echt dekbed. Dit is ongeveer vanaf 2,5 jaar vanuit een ledikant met matrasmaat 60x120 cm.

Let op maten
Kijk altijd eerst naar de geschikte maat. Zorg voor een kinderdekbed dat precies op het bed past. Het is vervelend als het dekbed niet passend is voor jouw kleintje. Bij een peuterbed kom je uit op 120 × 150 cm en bij een juniorbed moet je rekenen op 140 × 200/220 cm.
Bij ukkepuk heb je ook 2 maten babyledikant, matrasmaat 60x120 cm en 70x140 cm. Meestal is de maat van de ledikantdeken 100x150 cm zodat je het goed kunt instoppen. Dit past in ons geval in alle ledikanten.

Diverse soorten
Als het om dekbedden gaat, zijn er veel verschillende soorten. Je hebt dekbedden van katoen, synthetische soorten en tot slot ook dekbedden van dons. Kinderen hoeven in ieder geval niet een te dik dekbed. Ze hebben het sneller warm dan volwassenen en kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren. 

Hygiëne en allergieën

Er zijn speciale dekbedden voor kinderen met een allergie. Deze dekbedden hebben een anti-allergie vulling. Als deze dekbedden regelmatig worden gewassen, maken huisstofmijten – de veroorzakers van veel allergieën – nauwelijks tot geen kans meer om zich te verspreiden. Sowieso is het verstandig elke dag je dekbedden eventjes open te slaan en te luchten.

Kussentje erbij? 
Kijk hierbij vooral naar wat je kindje wil. Meestal geven ze dit zelf aan. Maar in het begin is het vaak nog niet nodig. Vanaf 2 jaar is het in ieder geval veilig om een kussen te gebruiken. 

Hippe dekbedovertrekken? Bibelotte heeft ze.
Bij Bibelotte bedding kun je kiezen uit de mooiste designs. Van bloemetjes tot vogels en van vissen tot strepen, er is genoeg keus. De dekbedovertrekken en hoeslakens zijn heel goed met elkaar te combineren, waardoor je helemaal je eigen stijl kunt creëren.
Al het beddengoed wordt op een eerlijke manier gemaakt in kleine binnen- en buitenlandse ateliers en alle stoffen die gebruikt worden zijn voorzien van het Oeko-Tex certificaat. Dit is een erkend kwaliteitskeurmerk voor textiel en laat zien dat het vrij is van materialen die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Je krijgt de dekbedovertrekken geleverd inclusief kussensloop van 60 x 70 cm. Wil je een extra kussensloop, dat kan! De kussenslopen zijn ook los verkrijgbaar.
Het beddengoed is leverbaar in de volgende maten:

  • Peuter: 120 x 150 cm
  • Eenpersoons: 140 x 220 cm

Matrassen
Bij Ukkepuk kun je ook terecht voor babymatrassen, peutermatrassen en kindermatrassen

Baby’s slapen in het begin 15 tot 20 uur per dag, terwijl hun groei in volle ontwikkeling is. Dan is het goed om stil te staan bij de keuze van een degelijk babymatras. Hetzelfde geldt voor peuters en kinderen die volop in de groei zijn. Je wilt het juiste kindermatras voor de juiste ondersteuning voor het lichaam.

Daarom werkt Ukkepuk Meubels samen met ABZ, de meest toonaangevende matrassenfabrikant in België met al bijna 100 jaar ervaring op het gebied van comfort, hygiëne en anti-allergisch slaapcomfort. Het Airgosafe babymatras krijgt van de consumentenbond de hoogste score.

We hopen dat we je hiermee voldoende tips hebben kunnen geven. En als je vragen hebt, kun je ons altijd even bellen of een berichtje sturen via de chat. 

Succes!