Ukkepuk Meubels BV

Een nieuw bed? Restyle de hele kamer!

Een nieuw bed? Restyle de hele kamer!

Vanaf een jaar of vijf is je kind toe aan een groter bed. Een grote verandering, maar ook gelijk een mooie aanleiding om de hele kamer een nieuwe look en indeling te geven!

Gemiddeld stappen kinderen in hun vijfde jaar over op een echt “grote-mensen-bed”. Ze zijn er aan toe en/of het bed is simpelweg te klein geworden. Het formaat van dit bed is dat van een normaal eenpersoonsbed (90x200 cm).


In dit blog (https://ukkepukmeubels.nl/blogs/news/peuterbed-of-juniorbed-zo-maak-je-de-overstap-leuk ) kun je alles vinden over alle soorten en maten kinderbedden.

EIGEN SMAAK
Je smaak verandert met de tijd. Daarom is het superleuk om zo nu en dan je huis opnieuw in te richten. Thuiskomen in een omgeving die bij je past, maakt gelukkiger. En dat opnieuw inrichten hoeft helemaal niet zo rigoureus: alleen al het verplaatsen van de meubels kan voor een heel ander gezicht zorgen.

 

Ditzelfde principe gaat ook op voor je kind. Dat wordt opeens zo groot en dat zie je niet alleen terug in het formaat van het bed, maar ook in veranderde interesses. Hoe leuk is het dat je kind dit terugziet in zijn kamer! Waar speelt ‘ie nu graag mee? Wat leest ‘ie ? Is er een boekenkast in de kamer nodig? Andere posters aan de wand?

 

BETREK JE KIND
Wanneer je een kinderbed gaat kopen, is dit een mooie aanleiding om ook de rest van de kamer onder de handen te nemen. Want een kinderbed neemt een prominente plek in. Betrek je kind in dit proces, want hoe ouder je kind wordt, hoe meer die zijn eigen mening heeft. Samen bedden testen, bijpassende kleuren en posters kiezen; dat maakt dat de kamer ook echt van je kind voelt.

 

Kijk ook gelijk naar de plek van alle meubels. Kan er een bureautje bij? Zo nee, dan is een hoogslaper een goede optie! Daar kun je het bureau mooi onder zetten.WAAG HET ER EENS OP!
Vaak houden we het op safe als het gaat om een behang of kleurtje op de muur. Maar waarom eigenlijk? Over een aantal jaar is de smaak van je kind misschien wel weer veranderd. En een muurtje is tegen die tijd zo weer over geschilderd. Ga samen met je kind op zoek en laat hem of haar iets uitkiezen. Misschien past het niet bij je eigen gevoel en smaak, maar wie weet wat voor verrassend effect het oplevert!

DOE HET ZELF
Als je handig bent, of handig wil worden, is het aantrekkelijk voor je budget om zelf dingen te maken. Het fijne is dat je je inrichting helemaal kan personaliseren.

 

Check deze blog hoe je plankjes aan de muur, een boekenkastje of een tipitent maakt. (https://ukkepukmeubels.nl/blogs/news/blijfthuis-maar-hoe-houd-je-het-leuk).

 

COMBINEER NIEUW MET VINTAGE
Een goede budgetvriendelijke tip voor een originele inrichting: combineer nieuw met oud. Ga naar de kringloopwinkel voor unieke accessoires zoals een telraam, poster, houten speelgoed, borden voor aan de muur of een ladder waar je met hangers een paar mooie kledingstukken en tekeningen aan kunt hangen.

 

Deze instapost embedden >>

https://www.instagram.com/p/B2lrFsPD57L/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Nog een tip: less is more. Het is verleidelijk om alle favoriete items van je kind uit te stallen, maar je kleintje moet ook tot rust kunnen komen op zijn kamer. Kies een paar items uit, en berg de rest op.