Ukkepuk Meubels BV

Op bezoek bij Anouk (en haar gezin!)

Op bezoek bij Anouk (en haar gezin!)

By Paul - We mogen vandaag binnenkijken bij tevreden Ukkepuk klanten, die ook nog eens veel passie hebben voor styling. Dat is voor ons natuurlijk een feestje! In deze blog nemen we je mee door de kinderkamers en de speelkamer waarbij kwaliteit, styling en originaliteit samenkomt. 
Dit gezin van 4 bestaat uit Anouk, Lennaert, Vos (4 jaar) en Bobbi (2 jaar). Ze hebben deze woning helemaal eigen gemaakt. ‘We hebben in deze woning zelf alle muren opnieuw neer kunnen zetten, waardoor een ideale indeling is ontstaan. Natuurlijk kan dit niet in elk huis, maar zo hebben we in dit huis hele logische ruimtes kunnen creëren’. 


Qua inrichting van de woning hebben Anouk en Lennaert een goede wisselwerking met elkaar. Lennaert is duidelijk en sterk in zijn mening, Anouk is verantwoordelijk: ‘Het is een goede wisselwerking, ik heb het grote plaatje in mijn hoofd en Lennaert geeft daarop zijn visie. Liever doen we een goede uitgave waarbij de nadruk op kwaliteit en esthetiek ligt, dan dat we veel kopen voor een lagere prijs. Uiteindelijk heeft kwaliteit voorrang. Lennaert en ik liggen wel op 1 lijn wat dat betreft.’ Anouk komt vaak met de ideeën en Lennaert geeft daarop zijn aanvullingen. 

Het begint vaak met bepaalde klassiekers en hier start dan ook vaak de inspiratie. Deze zijn belangrijk om tot een goede eenheid en balans te komen in de inrichting. Bij de kamer van Bobbi was dit bijvoorbeeld het behang. Bij de kamer van Vos was het kleed het startpunt. Instagram is een belangrijke bron van inspiratie en de verfwinkel om kleuren bij elkaar te zoeken. Daarna volgen de accessoires, waarbij het belangrijker is dat het goed is dan dat het veel is. Ook een wisselwerking tussen oud en nieuw is een goede, zoals de vintage kast in de kamer van Bobbi in bijpassende kleur.   


Anouk: ‘ik zou onze stijl omschrijven als industrieel, in algemene zin. De kamer van Bobbi kan je als romantisch omschrijven vanwege de kast en het behang, maar Scandinavisch komt toch wel overal terug. We vinden het belangrijk dat de kamers ook wel kinds blijven. Ik ben groot voorstander van geen of erg weinig speelgoed op de kinderkamer, wanneer je natuurlijk de luxe hebt dat dat kan. Teveel speelgoed maakt onrustig en daar is een slaapkamer niet voor. Het werkt goed om de slaapkamer wat donkerder te houden. Dat zorgt ook voor rust en kalmte. Echt een slaapkamer.’ Instagram is haar grootste inspiratiebron, waarbij het toch ook vaak neerkomt op toeval wat ze tegenkomt. Ook kunst is in algemeenheid een item wat vaak terugkomt en waar een stijl aan op te hangen is, zoals te zien is in de keuken bij het kleine bureau. 

Wanneer we Anouk en Lennaert vragen naar een tip voor ouders die hun (kinder)kamer willen inrichten zijn ze duidelijk: Koop liever kwaliteit dan vluchtige spullen. Solide en goed qua functie. Zorg er dan voor dat het bij elkaar past en houdt alles goed geordend. Een slaapkamer is om te slapen, dat doet de kids ook goed. Anouk: ‘natuurlijk moet het niet klinisch zijn, er mag best wat op bed liggen. Details maken ook juist de sfeer. De kids zijn klein dus dan lijkt een bed snel groot. Dat los je op door het mooi aan te kleden.’ En Lennaert vult aan: ‘wat ik goed vind is dat de speelgoedkast zelf handig is om spullen op te etaleren, mooie stukken op uitlichten. Daarnaast is de speelgoedkast ook een verlengstuk van de kledingkast, voor het opbergen van bijvoorbeeld schoenen. ‘ 
En dat is belangrijk. Het moet mooi zijn, maar ook praktisch!  

Deze blog is tot stand gekomen met medewerking van Anouk, Lennaert en de kids waarvoor we ze dan ook heel erg willen bedanken!