Ukkepuk Meubels BV

Van kale ruimte naar gezellige babykamer

Van kale ruimte naar gezellige babykamer

Na vijf jaar Den Haag verruilde Myrthe (33) een portiekwoning voor een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. Hier woont zij sinds een paar maanden met haar partner Lucas en zoontje Otis (hier 8 maanden). Het was een cascowoning dus werkelijk alles moest onder handen genomen worden. Maar hoe maak je in hemelsnaam van een grote kale ruimte iets gezelligs? Waar begin je?

 

Fotograaf en styliste Myrthe (Instagram: @myrtheslootjes_interior) geeft een aantal tips hoe zij van een kale ruimte een gezellige babykamer heeft gemaakt.

 

MOODBOARD

Pinterest is mijn favoriet voor het vinden van wooninspiratie. Op een digitaal moodboard heb ik inspiratie verzameld met meubels, kleuren en materialen die mij aanspreken. Er is zoveel leuks te vinden! Aan de hand hiervan stel ik een kleurenpalet samen; vaak 3 basis kleuren en 1 accentkleur.

 

BEGIN BIJ DE BASIS

Wat voor vloer komt erin? En wat voor kleur op de muur? Wij kozen voor een licht gerookte eiken parketvloer op de gehele bovenverdieping en strak gestucte wanden. Op deze manier worden alle kamers met elkaar verbonden en voelt het huis als één geheel. 


Felle kleuren zijn meestal niet mijn ding. Daarom ben ik gegaan voor lichte en natuurlijke kleuren en materialen. Voor Otis koos ik voor een rustig palet van pastel kleuren als licht groen, beige tinten, nuances in wit met als accentkleur terra. Vind je het lastig om erachter te komen welke kleuren je in huis wilt en hoe je deze combineert? Wij zijn met ons moodboard naar een verfspeciaalzaak geweest voor kleuradvies. Met verftesters hebben wij grote papieren vellen 1x1 meter geverfd en aan de muur gehangen. Zo zie je met verschillende soorten licht (dag en avond) wat de kleur in de ruimte doet. Sommige kleuren vielen heel anders uit dan gehoopt. Dan ben je toch blij dat je van tevoren hebt getest!

 

MAAK EEN PLATTEGROND

Van een klein slaapkamer hoekje naar een eigen grote slaapkamer! Een echte upgrade voor baby Otis. Maar hoe richt je zo’n grote kale kamer in? De meubels die we al hadden heb ik op schaal gemaakt en uitgeknipt. Deze heb ik in de technische tekening geplaatst. Op deze manier kreeg ik een goed overzicht waar de meubels konden komen te staan.

 

GROTE MEUBELS EERST

Vanuit het oude huis had ik al een ledikant en een commode. Daar heb ik een sfeer omheen gebouwd, omdat ik niet alles weer opnieuw wilde kopen. De garderobekast VROLIJK van Ukkepuk kwam er als eerste bij en past perfect in het geheel. De witte kleur en de houten ronde knopjes matchen bij de andere lichte tinten. Vanuit deze meubels heb ik gezellige maar ook functionele hoekjes gecreëerd. Een hoek waar hij kan spelen, een hoek met een bankje waarop we samen kunnen lezen en een bureautje waar hij later aan kan kleuren en knutselen.

 

FINISHING TOUCH

Het stijlen kan beginnen! Zelf vind ik dit het leukste gedeelte, want hiermee komt een ruimte echt tot leven en zegt het ook iets over jou. In het begin vond ik de geverfde muren nog wat kaal ogen. Ik miste een behangetje of leuke muursticker met elementen die Otis leuk vindt. Uiteindelijk heb ik een muursticker gevonden in kleuren van mijn pallet en met allerlei bijzondere dieren. Ook onze unieke vintage vondsten en kunst aan de muur zorgen voor een eigen stempel. Zo geef je de kamer karakter en zie je zowel het verhaal van je kindje als dat van je gezin terug.

 

Veel plezier met het stijlen van jouw babykamer!