Ukkepuk Meubels BV

Zo gaaf kan maatwerk voor de kinderkamer zijn

Zo gaaf kan maatwerk voor de kinderkamer zijn

By Paul - De meeste meubels die je aanschaft, passen je direct, maar soms kun je niet om maatwerk heen. Onze ontwerper Paul is specialist in maatwerk en laat aan de hand van zes voorbeelden van eigen werk zien wat maatwerk voor meerwaarde kan geven aan de kinderkamer!

Wanneer wij als Ukkepuk een maatwerkvraag krijgen, beginnen onze handen al te jeuken. Met een paar wensen hebben we een richtlijn waarmee we kunnen verassen, maar wel binnen de kaders blijven. Ik krijg regelmatig verzoeken of een Ukkepukmeubel met een andere maatvoering, ander materiaal of met een ander budget gemaakt kan worden. Wat we het allerleukst vinden, is de vrije hand krijgen en een uniek meubel te maken wat nog niet eerder bedacht en uitgevoerd is!

 1. Sterk speelgoedkast
  Een blije Ukkepukklant vroeg mij of ik nog ideeën had voor een meubel waarmee speelgoed stijlvol opgeruimd kan worden. Want ja, heel leuk al die boekjes, trucks en regenbogen, maar niet iedereen heeft zin in een Bumbatent als woonkamer. Ik kwam tot een simpel en elegant ontwerp dat zó in de smaak viel, dat we het in onze vaste collectie hebben opgenomen. Binnen korte tijd is de Sterk speelgoedkast uitgegroeid tot een van onze designfavorieten.
  Sterk speelgoedkast
 2. Vurenhouten Sterk juniorbed
  Bij Ukkepuk vind je unieke items die we in kleine series produceren, waardoor je ze niet snel in andere kinderkamers tegen zult komen. Maar wat nou als je iets wilt wat niemand anders heeft, terwijl je wel weg bent van het design? @huisje.hil heeft ons benaderd om een ander materiaal te gebruiken voor ons Sterk juniorbed. Waar standaard sterk 22 mm dik MDF wordt gebruikt voor het bed, is hier gekozen voor Fins vuren multiplex. Dit geeft meteen een andere uitstraling. Met de juiste accessoires en een prachtige vloer en wand, springt het bed eruit!
  Sterk plywood bed
 3. Tweelinghuisje om in te slapen
  Voor een tweeling die op dezelfde kamer sliep, kreeg ik de vraag van de ouders om ze ieder op originele wijze te voorzien van hun eigen bed. Hun slaapkamer was ruim en hoog; de ideale plek om een hoogslaper te creëren met genoeg ruimte voor twee aparte slaapplekken. Om het geheel extra knus te maken, heb ik een huisje eromheen ontworpen. De kamer was voorzien van een hoogpolig tapijt, dus massief hout vond ik hier goed bij passen. De slaapplekken kun je bereiken via een gezamenlijke trap. Optioneel is nog een dichte bovenzijde toe te passen met bijvoorbeeld een stoffen dak. Nu heb ik alleen de contouren van het huis gebruikt om het ruimtelijke gevoel te behouden. tweeling bed
 4. Ukkepukmeubels in alle kleuren van de regenboog
  Maatwerk kan zich ook ‘beperken’ tot een andere kleur. Onze basiskleuren bij Ukkepuk zijn genderneutraal, maar tegen een geringe meerprijs is het mogelijk om een meubel in een zelf uitgekozen kleur af te werken. We gebruiken daarvoor het basisontwerp en werken met elke kleurcode die je in de verfspeciaalzaak uit kunt zoeken. Natuurlijk wel met een verf op waterbasis, wel zo milieuvriendelijk.
 5. Kastruimte onder een schuin dakKastruimte onder een schuindak
  Maatwerk in de kinderkamer maakt het mogelijk om onder die schuine wand een mooie kast te maken die precies tussen de muren past en de ruimte onder het schuine dak perfect benut. Bij maatwerk heb je helemaal in eigen hand of je kiest voor laden, schuifdeuren, open vakken of smooth sluitende kastdeurtjes. Het proces is ook voor de klant heel leuk; in overleg bepalen we de afwerking, het materiaalgebruik en de maatvoering. Ik merk dat klanten daardoor vaak ook trots zijn op het eindresultaat vanwege hun betrokkenheid. Doordat we ervaring hebben in het ontwerpen en uitvoeren van dit soort complexe vraagstukken, is bijna alles mogelijk. In dit voorbeeld heb ik een kast onder een schuine kap gemaakt met een open ruimte om speelgoed in te laten zien. Er is nog steeds voldoende ruimte voor kleren en spullen die je minder vaak gebruikt. En herken je ook de Vrolijkpootjes terug in de handgrepen?
 6. Speciale wensen vanwege omstandigheden
  Het is nooit leuk als je kindje ziek is. Maar wat nou als het chronisch is en slapen heel erg belangrijk is, maar dat je kindje niet plat kan liggen? Ukkepuk werkt samen met een aantal partijen die ons helpt bij dit soort vragen. Zo hebben we samen met zo’n partij een speciale op maat gemaakte, elektrisch verstelbare lattenbodem laten maken die we in het aansprekende design van ons Vrolijk juniorbed hebben gegoten. Geen wens is te gek en we denken graag mee.