Ukkepuk Meubels BV

Zomertijd en herfstweer

Zomertijd en herfstweer

Zo’n 10 jaar geleden viel er een geschenk uit de hemel: De Tablet. Goed voor urenlang vermaak van onze kinderen. Halleluja! Het bleek een uitkomst, die digitale oppas. Even je handen vrij om te werken, te bellen, te koken of -niet onbelangrijk- je nagels te lakken. Maar gezellig is anders. Dus daarnaast stoeien, fietsen of knutselen we ook wat af. Vooral dat laatste is bij kinderen favoriet. Het liefst lekker aan hun bureau dat in hun slaapkamer of nog beneden in de woonkamer staat.

Knutselen kan misschien lijken op gefröbel in de marge maar dat is het zeker niet. Het is belangrijk voor kinderen. Wellicht even slikken voor de wat minder creatieve ouders onder ons. De ouders die bij vouwen & prikken, plakken & knippen al in de stress schieten. Geen paniek, we kunnen jullie geruststellen. Ukkepuk to the rescue! In deze blog geven we levensreddende tips en weetjes.

Want door samen te knutselen;

• stimuleer je de creatieve ontwikkeling van je oogappel zoals het verzinnen van nieuwe dingen en bedenken van oplossingen

• laat je je kind goed nadenken en kijken; hoe zit iets in elkaar? waar begin ik? wat heb ik nodig?

• leer je je lieverd wat je kunt doen met verschillende materialen

• oefent je kind alvast wat doorzetten is

• leer je je kind begrippen als; voorkant, onder elkaar, tussen, bovenop. En oefen je samen met tellen en kleuren herkennen.

• leert je keutel om te delen door de spulletjes samen te gebruiken.

We kunnen er niet omheen; knutselen is een educatieve activiteit. Bovendien is het goed voor het concentratievermogen én -onze favoriet- het bouwen aan zelfvertrouwen.

Maar wát kun je dan doen om met je kind ‘aan de knutsel’ te gaan? Internet ontploft van de ideeën, zoveel is duidelijk. Maar zelfs dat kan kortsluiting veroorzaken bij menig ouder. Want leuk hoor, die plaatjes en uitleg maar dan heb je nog geen materialen… Zucht. Gelukkig bestaan er online hobbyclubs. Speciaal voor creatieve kinderen die geen creatieve ouders hebben. Hoera! Ouders kunnen steeds opnieuw een leuk pakket laten thuisbezorgen. Met ideeën, uitleg én de knutselspullen. Bijvoorbeeld door Club Creo die verantwoord Scandinavisch hobbymateriaal levert. Wij werden behoorlijk vrolijk van deze zomerse tips. Want knutselen met alledaagse dingen zoals stenen, conservenblikjes en bloempotten geeft toch het ultieme vakantiegevoel? Fijne zomer