Ukkepuk Meubels BV

#ZOMERVAKANTIE

#ZOMERVAKANTIE

De Zomervakantie: het beeld van joelende kinderen die uitgelaten het schoolplein op stuiven terwijl ze hun tassen omhoog slingeren. Door Corona is het dit jaar toch anders. Want ‘lekker niet naar school’ en ‘lekker veel thuis’, is ineens niet zo bijzonder meer. Door alle Coronamaatregelen en thuisonderwijs zijn kinderen dát inmiddels wel gewend.

Hoe maak je zo’n zomervakantie dan toch speciaal?
Menig ouder zou hier toch zomaar het hoofd over kunnen breken. En dat snappen wij. Het is omschakelen geblazen, vooral omdat we grotendeels in Nederland blijven. Maar het is ook genieten geblazen. Meer tijd met elkaar, minder haasten en geen taxiritjes naar de kinderopvang, sportclub of muziekles. Dus hop, mik die broodtrommels voor zes weken in een la en hijs de vlag.
Vakantiestemming: aan.

 

Wat gaan we doen?
Wees gerust: je bent echt niet veroordeeld tot plastic schreeuwparadijzen want er is meer. Lekker buiten en vaak nog gratis ook.

We hebben een paar fijne #staycation tips:

Kamperen met je kuikens
Wie geen zin heeft in disco’s, drukte en entertainment, kan lekker naar het platteland. Veel (voormalige) boerenbedrijven runnen kleine campings op hun land. Hier kun je heerlijk met je eigen kuikens over het erf scharrelen.

 

http://www.kamperen-bij-de-boer.com/

www.deboerinn.nl

 

Kliederen en klooien
Nederland telt steeds meer natuurspeelparken. Prachtige plekken waar kinderen (en hun ouders) van alle leeftijden zich kunnen uitleven.

Hier mag je lekker vies worden. Water en zand, beekjes en blubber, touwen en stenen; meer heb je niet nodig. Picknickmand vullen en gaan.

 

www.despeeldernis.nl (Rotterdam)

www.belevenissenbos.nl (Lelystad)

Voor het ultieme vakantiegevoel kun je zelfs met een pontje naar Nederlands kleinste bewoonde eiland: Tiengemeten. Ook daar ligt een natuurspeeltuin. Voor de echte kleintjes hebben ze daar een ‘ukkie-eiland’.  En dat vinden wij dan weer leuk #ukkepuk.

 

https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/speelplekken/speelnatuur-tiengemeten (onder Rotterdam)

 

Nieuwe ronde

De huismussen onder ons willen natuurlijk thuis aan de slag. Lekker het nestje opschudden voor de volgende ronde; het nieuwe schooljaar. 

Neem de kinderkamer(s) eens onder de loep; Is het bed nog goed? Wordt het geen tijd voor een (groter) bureau? Volstaat die kledingkast eigenlijk nog wel?

Onze meubels gaan lang mee dus zijn hartstikke duurzaam. Mooie meubels waaraan je je gerust kunt hechten. Daar hoef je nog lang geen afscheid van te nemen. De finishing touch doe je natuurlijk samen met je spruit. Bijvoorbeeld door naar de plaatselijke Kringloop te gaan. Schatgraven naar leuke vondsten die je thuis eventueel kan pimpen. Je kunt je kind zelfs een eigen ‘budget’ geven om daar te spenderen. Ben je ook opvoedkundig lekker bezig. Joe!