Ukkepuk Meubels BV

Zwanger van je tweede! Hoera!

Zwanger van je tweede! Hoera!

Deze zwangerschap zal heel anders zijn dan je eerste. Belangrijkste reden? De spruit die er al rondloopt. Jouw dreumes, peuter of kleuter beleeft deze bijzondere tijd op zijn (of haar) eigen manier. Met eigen prioriteiten. Want leuk en aardig hoor, jouw groeiende buik maar er zijn belangrijkere zaken. Zoals:
Een nieuw bed!

 

Er komt een baby bij en dat betekent meestal een ‘beddendans’! Doorschuiven, verwisselen, aanpassen of aanschaffen. Het is tijd om daarover na te gaan denken en dat is -vinden wij- een Heel Leuk Klusje. Wil je voor je baby een ledikant met een retro knipoogje? Dan hebben we Ledikant VROLIJK. Of meegroei ledikantjes LEUK en STERK, waar je nieuwe telg tot ca 4 jaar van kan genieten. Misschien schuif je het ledikantje wel door naar de baby en mag de grote broer of zus een nieuw bed uitkiezen? Als tussenmaat maken we een TOF bed met speelse vormen en twee grote wielen. Een juniorbed kan natuurlijk ook. Die maken we in volwassen maatvoering zodat je daar nog lang plezier van hebt. De designbedden VROLIJK en STERK zijn eyecatchers in een kinderkamer. En door de maat kun je er even lekker bij kruipen (wij houden ervan!).

 

Hoe bereid je je kleintje verder voor op de komst van een tweede ukkepuk?

Omdat je planningen, schema’s en lijstjes vermoedelijk ernstige vormen aannemen, hebben wij wat fijne tips voor je. En speciaal voor jou, met je zwangerschapsdemente hoofd, zetten we die overzichtelijk op een rijtje. Zo zijn we dan ook wel weer ;)

  • Misschien een inkopper van jewelste maar oooh wat is het leuk (en belangrijk) om samen te lezen. Over gezinsuitbreiding zijn er veel nuttige, mooie en lieve boekjes geschreven. Het helpt je kind in de voorbereiding op een nieuw mormel in huis.
  • Samen de groei in je buik bijhouden kan ook heel visueel: eerst zo groot als een erwt, daarna een dadel, het gewicht van een theezakje etc. Elke week is er veel over te zien en te lezen.
  • Mee naar de verloskundige: superleuk! Samen naar het hartje luisteren of misschien wel even binnenkijken met een echo.
  • Rond de 16 weken voel je de eerste schopjes. Wat is er mooier dan de handjes van je kind op je buik te leggen? Een duidelijker teken van leven zal er voor je peuter niet zijn.
  • Koop (of maak) samen met je oudste een kadootje voor de baby. Die kan je peuter dan straks zelf geven als de baby geboren is. Enne… natuurlijk heb je als verrassing ook een kadootje voor die lieve grote broer of zus. Voor op het kraambed.
  • Een belangrijk moment voor je oudste: trakteren op zijn eigen kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school omdat zijn broertje of zusje is geboren. Pinterest is je vriend!


Je kindje betrekken bij je zwangerschap is knusser dan knus. En voordat je het weet zitten ze samen al van alles te bekokstoven. Want veel kinderen praten al volop met hun broertje of zusje in jouw buik. Hoe? Logisch toch: door de navel natuurlijk. Waar is die anders voor?